ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

PRVI TURNIR „DAN ŠEHIDA BiH – BREZA 2017“

U povodu obilježavanja Drugog dana Ramazanskog bajrama „Dana šehida Bosne i Hercegovine“, Sportski klub invalida sjedeće odbojke „Breza 304“ organizovao je 02.07.2017. godine turnir u sjedećoj odbojci. Na turniru, osim domaćina učešće su uzele ekipe iz susjednih općina Ilijaš, Kakanj i Vogošća.

Pošto su se ekipe i gosti okupili, zajednički se otišlo na šehidska mezarja, gdje se položilo cvijeće za sve poginule pripadnike Armije RBiH , te se učenjem fatihe, minutom šutnje odala dužna počast za najbolje sinove jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.



Po povratku u sportsku salu održan je uvodni dio, na kojem su se prisutnima obratili pozvani gosti.  Od prisutnih gostiju obratio se generalni direktor BH Telecoma – direkcija Zenica gosp. Mirza Ganić, koji je pozdravio prisutne, zaželio im lijepo druženje i puno sportske sreće i uspjeha te je ujedno i proglasio turnir otvorenim.




Konačan plasman na turniru:
  1. SKISO „Breza 304“
  2. OKI „Ilijaš 126“
  3. SIOK „Vogošća“ i
  4. OKI „Kakanj '92“

Po završetku utakmica ekipe i gosti su nastavili druženje uz ručak u ugostiteljskom objektu „LOVAC“.



 Organizaciju turnira su pomogli:

BH Telecom – direkcija Zenica, Sarajevo Osiguranje, Ministarstvo za boračka pitanja ZDK, „BIOS“ Visoko, ISTRABENZ PLINI Breza, Organizacija PŠ i PB Breza, Auto dijelovi „START“ Breza, Perutnina BH – Breza, Fast food „Behar“ Breza, Caffe pizzeria „Složna braća“.

Medijski pokrovitelji:
Radio Breza i portal Breza-x.

Nema komentara:

Objavi komentar